Werken bij Bloed Kleinfruit

Vakantiewerk


In de periode van begin juni tot eind augustus moet er bij Bloed kleinfruit veel werk verzet worden. In deze periode wordt het grootste deel van de oogst op ons bedrijf in Waverveen binnengehaald.

De oogst wordt geheel handmatig uitgevoerd en is een arbeidsintensief proces. Deze grote klus wordt jaarlijks met de hulp van veel enthousiaste scholieren geklaard. Lijkt het je leuk om hierbij te helpen, ben je gemotiveerd en ben je minimaal twee weken beschikbaar? Lees dan onderstaande tekst even door en ga onderaan deze pagina naar het inschrijfformulier. We zien je inschrijving graag tegemoet!

Hoe je dat het beste kunt doen en waar je rekening mee moet houden kun je hieronder lezen:

De werktijden bij Bloed Kleinfruit verschillen per periode. De drukste periode is doorgaans de maand augustus en in deze periode hebben we dus de meeste vakantiekrachten nodig. In deze periode hanteren wij de volgende werktijden:

Eigen vervoer: aanvang 07:00 uur tot 15:00 uur.

Busvervoer voor vakantiekrachten uit Woerden: De bus vertrekt om 07:00 uur vanaf NS-station Woerden. Na werktijd vertrek om 15:30 uit Waverveen. Eventuele wijzigingen worden gecommuniceerd.

Koffiepauze tussen 09:30 en 10:00 uur.

Lunchpauze tussen 12:30 uur en 13:00 uur.

In geval van extreme weersomstandigheden (hitte of regen) kan van bovengenoemde werktijden worden afgeweken.

In minder drukke perioden, doorgaans de maanden juni en juli, zijn de werktijden wisselend. De belangrijkste dagen in deze minder drukke periode zijn in ieder geval de maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. We starten altijd om 07:00 uur, afhankelijk van het werk ligt de eindtijd tussen 11:00 en 16:00 uur. Houd altijd rekening met een volledige dag tenzij anders is vermeld of afgesproken. Op zaterdag proberen we altijd uiterlijk om 13:00 uur klaar te zijn.

Motivatie, ijver en handigheid bepalen voor een groot deel je verdienste. Je krijgt namelijk per geplukte kist uitbetaald. Op de vraag hoeveel je zult gaan verdienen, is geen eenduidig antwoord te geven. De prijs per kist is afhankelijk van de kwaliteit van de frambozen of bessen en het soort kisten waarin geplukt wordt. Deze prijs varieert dus. De kistenprijzen zijn netto en inclusief een toeslag voor vakantiegeld, vakantiedagen en loon over algemeen erkende feestdagen. Iedereen kan makkelijk het minimumloon verdienen en als je netjes werkt en je hebt de handigheid, motivatie en ijver kan je dus meer verdienen.

Aan het eind van de week, doorgaans op zaterdagmiddag, ontvang je een overzicht van je geplukte hoeveelheden en de daarbij behorende bedragen. Het totaalbedrag staat ook op het overzicht vermeld en wordt wekelijks per bank uitbetaald. Wij streven ernaar om de betalingen op zaterdagmiddag de deur uit te doen, zodat je uiterlijk op maandag over je geld kunt beschikken! Het opgeven van je bank- of gironummer is dus een vereiste.

Inschrijven kan alleen als je (op het moment dat je wilt gaan werken) minimaal 13 jaar oud bent. Echter, onze ervaring heeft ons geleerd dat 13 jaar aan de jonge kant is voor het netjes plukken van frambozen en/of rode bessen. Daarom zullen wij eerst mensen van 14 jaar en ouder benaderen. Daarnaast moet je over een eigen identiteitsbewijs beschikken. Voor indiensttreding is een paspoort of identiteitskaart noodzakelijk! Een paspoort van één van de ouders waar het kind in is bijgeschreven is voor ons niet geldig. Daarnaast is het wettelijk verplicht altijd een identiteitskaart bij je te hebben, dat geldt ook bij ons.

TIP: Kijk goed naar ons overzicht voordat jij je gaat aanmelden. Hierop is te zien in welke weken je de meeste kans maakt om aan de slag te kunnen. Hiermee vergroot je dus de kans om aan de slag te kunnen!

Na je aanmelding ontvang je binnen enkele werkdagen een bevestiging van ons.
Tegen de tijd dat we daadwerkelijk werk voor je hebben, nemen we telefonisch contact met je op. Veelal zal dit ongeveer een week van te voren zijn, maar dit kan ook een paar dagen of een dag van tevoren zijn. Het kan voorkomen dat we in een bepaalde periode meer aanmeldingen hebben dan beschikbare (pluk-)plaatsen. Hierdoor kan het langer duren voordat je aan de beurt bent.

Tussen het moment van inschrijven en het starten, kan je een mail ontvangen met daarin een update over de te verwachte pieken en op welke momenten deze zullen gaan plaatsvinden. Er zijn altijd weken dat het druk is en dat de kans groot is dat je die weken in ieder geval kunt werken. Via een mailtje word je dus op de hoogte gehouden.

Vanzelfsprekend proberen we de beschikbare plaatsen zo eerlijk mogelijk te verdelen. Mensen die al eerder bij ons geplukt hebben, zullen wij eerst benaderen. De overige aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Tijdig en volledig aanmelden is dus verstandig.
We zien je aanmelding graag tegemoet!

Wanneer je gegevens juist en compleet zijn aangeleverd, neemt dit weinig tijd in beslag op je eerste werkdag en dit werkt erg prettig voor beide kanten. Na controle van je gegevens en het maken van een kopie van je identiteitsbewijs kun je aan de slag! Je gaat kennis maken met je begeleider en je word in een groep ingedeeld. Doorgaans bestaat een groep uit circa 20 personen. Je begeleider is iemand met ervaring en zal je de nodige handigheidjes bijbrengen. Naast het eerste aanspreekpunt, ziet je begeleider ook toe op de kwaliteit van je plukwerk.

LET OP: wij zijn door de overheid verplicht om de identiteit van werknemers te controleren. Daarnaast moeten wij van iedereen een kopie van het paspoort of ID-bewijs in onze administratie opnemen. Zonder geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-bewijs) is het niet mogelijk om aan het werk te gaan.

Extra mededelingen:

Door op de link hieronder te klikken kom je bij het inschrijfformulier. In de kalender kan je aan de hand van kleuren zien in welke weken je veel of juist weinig kans maakt. Deze kalender wordt actueel gehouden aan de hand van het aantal aanmeldingen en de beschikbaarheid van werk.


Telefonisch opgeven is helaas niet meer mogelijk. Mocht je vragen hebben met betrekking tot het invullen van het formulier of wil je meer informatie, bel ons dan gerust! Vanzelfsprekend gaan we zeer zorgvuldig met je gegevens om.

Naar boven